Kurabiye Tarifleri
Hindistan Cevizli Kurabiye (Kartopu)
Hindistan Cevizli Kurabiye (Kartopu) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin (Yumuşak )
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 inin akı ayrılır)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3. 5- 4 su bardağı un
Kurabiyeleri bulamak için
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta akı
Hindistan Cevizli Kurabiye (Kartopu) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına tüm malzemeler alınır Karıştırılır.Yumuşak bir hamur yoğurulur
- Hamurdan küçük parçalar koparılır,yuvarlanır.
- Önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine, bulanır.
- Tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
- Renkleri değişmeye başlayınca beyazken kurabiyeler fırından alınır Afiyet olsun