Kurabiye Tarifleri
Huni Kurabiye

Huni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yaklaşık 250 gr un
- 1 fincan yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için :
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Üzeri için ;
- Toz fıstık, Hindistan cevzi vb. İsteğe bağlı ve pudra şekeri
Huni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krema için yazılı olan toz malzemeleri ( krem şanti hariç) bir tencerede karıştıralım ve sütü ilave edip pişirelim, soğuyunca krem şantiyi katıp mikserle köpük köpük olana kadar karıştırın.
- Oda sıcaklığında margarini kaba alalım.
- Pudra şekeri ile yoğuralım daha sonra bir yumurtayı tüm diğerini sarısı hamura beyazı kaseye alalım .
- Yoğurt, vanilya, un ,kabartma tozunu ilave edip avuç içimizle toparlayarak hamuru yoğuralım.
- Hazır olan hamuru ikiye ayırın merdane ile açalım ve bir buçuk parmak eninde keselim .
- Huni pasta kalıbını yağlayıp şerit şekilde kesilen hamuru saralım.
- Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta beyazını sürelim.
- Önceden ısınmış 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
- Soğuyunca içine kremayı doldurup üstü fıstık külüne batıralım en son üzerine pudra şekeri serpip servis edelim, afiyet olsun. 💜