Kurabiye Tarifleri
Hurma, İncir Ve Kayısılı Kurabiye
Hurma, İncir Ve Kayısılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 g tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1/2 (yarım) kabartma tozu
- 2 yumurta (birinin beyazı üzeri için ayırın)
İçi için:
- 2 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 6 incir
- 6 kayısı
- 6 hurma
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Bulamak için ;
- Kırılmış fındık
Hurma, İncir Ve Kayısılı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle içini hazırlıyoruz. 2 elmayı soyup rendeliyor ve şekerle birlikte tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Ardından ceviz dışındaki malzemeleri de ekleyip bir kaç dakika daha kavurup soğuması için kenara alıyor, soğuyunca da cevizleri ekliyoruz.
- Hamur için de tüm malzemeleri kulak meme kıvamına gelinceye dek yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parça halinde açıp içine harçtan yerleştirip kapatıyoruz ve yumurta beyazına ardından da fındık parçacıklarına bulayın.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😋