Kurabiye Tarifleri

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye ) İçin Malzemeler

  • 600 ml elenmiş un ( 2. 5 su bardağı un+ bir parmak kadar daha un eklenir )
  • 3 Yemek kaşığı Tepeleme pudra şekeri
  • 1 Yemek kaşığı Tepeleme karbonat
  • 250 gr Tuzsuz tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
  • 50 ml su (küçük boy yarım çay bardağı kadar)

İÇ HARÇ İÇİN MALZEMELER :

  • 500 gr Hazır hurma macunu
  • Yarım tatlı kaşığı kakula tozu elenir
  • Yarımdan az çay bardağı sıvı yağ (küçük boy çay bardağı. )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye ) Yapılışı

  1. İlk olarak derin bir kapta kuru malzemeler karıştırılır ardından tereyağ eklenir ve yoğrulur ve hamurun birbiriyle birleşmesi için 50 ml su azar azar eklenir yoğrulur yumuşacık bir hamur elde edilir.
  2. Hamur ortadan iki eşit parçaya bölünür bir parçası hafif yassı olarak bastırılır ve buzdolap poşetinde dondurucuya konur biraz donması için.
  3. Öteki hamur parçası dışarda dinlenmeye bırakılır.
  4. Şimdi hazır hurma macunu bıçakla parçalara bölünür üzerine sıvı yağ dökülür ve kakula tozu elenerek eklenir ardından mikro dalga fırında yumuşaması için 1-2 dakika ısıtılır sonra kaşıkla güzelce karıştırılır.
  5. İlk önce borcam çok az sıvı yağ ile yağlanır sonra dinlenmiş olan hamur borcamın ortasına konur elle bastırarak borcamın tamamına yayılır.
  6. Şimdide buzdolap poşeti bir tarafından uzunlamasına kesilir ve tezgaha serilir sonra bir tarafına iç harcın bir kısmı konup poşetin diğer tarafı üstüne kapatarak iç harç yayılarak elle bastırılır ince tabaka olana kadar.
  7. İncelmiş olan iç harç borcamdaki hamurun üstüne serilir ve aynı işlem bütün iç harç için uygulanır.
  8. Dondurucuda olan hamuru çıkarıp borcamdaki iç harcın üzerine hepsi rende ile rendelenir ve fırına koymadan sadece kenardaki tüm hamur rendesi parmakla hafif bastırılır.
  9. Borcam fırına verilir orta kısımda üst ile altı sararıncaya kadar peşirilir.
  10. Fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken bıçakla küçük kareler halinde dikkatle kesilir ve hiç ellemeden soğumaya bırakılır yoksa hamur çok yumuşacık olduğu için şekli bozularak hepsi dağılır.
  11. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve beş çayı için hazır. Afiyet olsun

NOT :
▪️Bu tarifi instgramda omyazeed_123 ‘ten aldım.
▪️Fırına koyarken orta kısımda olmasına dikkat edin çünkü benimkini altta koydum ve sarı olması gerekirken aksine altı fazla kızardı tabi hafif acı oldu ☹️ o yüzden dikkat edilmesi lazım.
▪️Ben 180 derecede 30 dakika pişirdim fırına göre farklılık gösterebilir.
▪️Bazı unlar farklılık gösterebilir o yüzden hamurunuz cıvık olursa bir parmak kadar un ekleyin ve yoğurun yine gerekirse yine ekleyin ve yoğurun yumuşakcık bir hamur elde edene kadar ne çok sert nede cıvık bir hamur olmasın. un miktarını not düşün çünkü bir daha yaparken lazım olabilir.
▪️Hemen ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiye.
▪️Hurma yerine marmalet ile de yapılabilir.
▪️Benim kakulam kabukluydu o yüzden eledim ama toz kakula varsa elemenize gerek yok.
▪️Hazır hurma macunu bazı suriyeli bakkallarda satılır alırsanız tarihine dikkat edin.
▪️ 30 – 32 cm’lik boylarda tepsi yada borcam olur, benim borcamım 30 cm’lik.

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Hurmalı Kurabiye Tarifi ( Tameriye )

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı