Hurmalı Mamul (Mersin )

Hurmalı Mamul (Mersin ) Tarifi İçin Malzemeler

Canım Mersin’in Hurmalı Mamulü

  • 500 gr irmik
  • 150 gr margarin
  • 1. 5su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Bir tutam tuz

İçine koymak için;

  • 500 gr yumuşak hurma ve 1 yemek kaşığı tereyağ

Hurmalı Mamul (Mersin ) Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ve eritilmiş margarin irmiğe yedirilir.
  2. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Dinlenen irmiğin üzerine tüm malzemeler dökülüp yoğurulur.
  4. Kulak memesi kıvamı ele yapışmayacak bir hamur olacak.
  5. Eğer yumsaksa biraz un ekleyin. katıysa süt yada su ekleyin.
  6. Hamur yoğurulduktan sonra 1 saat daha buzdolabında dinlenecek.
  7. İçine koymak için hurmaları ayıklayıp bir tavada tereyağı ile bir iki dakika çeviriyoruz. Tavadan alıp soğutuyoruz.
  8. Dinlenen hamurdan bezeler alıp içli köfte gibi açıp içine hurmayı koyup kalıba basıp fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişiriyoruz.
    Afiyet Olsun 🙏🙏🙏

Hurmalı Mamul(mersin )

Hurmalı Mamul(mersin )

Hurmalı Mamul(mersin )

Hurmalı Mamul(mersin )

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir