Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Tırtıl Kurabiye
Hurmalı Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı )
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10 adet çekirdekleri çıkartılmış ve güzelce yıkanmış hurma
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım çay bardağı süt
Hurmalı Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce hurmaları, cevizleri ve sütü rondoda iyice çekelim ve bu karışımı kenara alalım
- Ayrı bir yoğurma kabında un hariç tüm malzemeyi karıştırıp kontrollü olarak yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuralım.
- Ayırdığımız hurmalı karışımı da ilave edip tekrar yoğuralım.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yayalım.
- Pişmeye hazır olan kurabiye hamurumuzu pasta kremalarına şekil vermek için kullanılan aparat yardımıyla tırtıl şekli verelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 12 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. bebeklerinize ve çocuklarınıza da bu sağlıklı kurabiyelerden gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. deneyecek olanlara afiyet olsun.