«

İç Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında teremyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç dolgusu için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

İç Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kurabiye hamurunu hazırlamak için kabımızın içerisine bir miktar un koyup diğer malzemelerin tamamı ilave ederek yoğuralım ( iç dolgu malzemeleri hariç).
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım.
  3. Hazırlanan hamurdan yaklaşık 2 yumurta büyüklüğünde parça ayrılıp o parçaya kakao ceviz ve damla çikolata eklenip iç dolgusu için yoğurulur.
  4. Minik minik parçalar oluşturun. Bu kısmı parçalanabiliyor o yüzden yuvarlanmaya çalışmayın parmaklarınıza sıkınca yapışacaktır şekli önemli değil.
  5. Beyaz olan kurabiye hamurundan cevizden az büyük parça alıp elinizle hafif açıp iç dolgudan ortasına koyup kapatıp yuvarlayın.
  6. 175 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  7. Ben şekil için üzerine bıçakla çentikler attım. Ortasına damla çikolata yerleştirdim (çarkıfelek kurabiye de deniliyor bu hali ile).

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *