Kurabiye Tarifleri
İç Dolgulu Kurabiye

İç Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında teremyağ
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç dolgusu için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı damla çikolata
İç Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için kabımızın içerisine bir miktar un koyup diğer malzemelerin tamamı ilave ederek yoğuralım ( iç dolgu malzemeleri hariç).
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım.
- Hazırlanan hamurdan yaklaşık 2 yumurta büyüklüğünde parça ayrılıp o parçaya kakao ceviz ve damla çikolata eklenip iç dolgusu için yoğurulur.
- Minik minik parçalar oluşturun. Bu kısmı parçalanabiliyor o yüzden yuvarlanmaya çalışmayın parmaklarınıza sıkınca yapışacaktır şekli önemli değil.
- Beyaz olan kurabiye hamurundan cevizden az büyük parça alıp elinizle hafif açıp iç dolgudan ortasına koyup kapatıp yuvarlayın.
- 175 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Ben şekil için üzerine bıçakla çentikler attım. Ortasına damla çikolata yerleştirdim (çarkıfelek kurabiye de deniliyor bu hali ile).