Kurabiye Tarifleri

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • (Çay bardağı olarak büyük ajda bardağı kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (Beyazını üzerinde kullandım)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 3 tane kırmızı elma rendelenecek
  • 6- 7 tane kayısı kurusu
  • 5, 6 tane incir kurusu
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç ceviz veya fındık
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Yumurta beyazı
  • Pekmez

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar halamın efsane kurabiyesini paylaşmak istedim hem yumuşak hem kıyır kıyır. Yapmaktan ve ikram etmekten keyif aldığım bir tarif

  1. Oda ısısındaki tereyağını diğer malzemelerle birlikte karıştıralım. Unu kontrollü bi şekilde hamurumuz toparlanana ekleyelim. Sert bir hamur olmayacaktır
  2. İç malzemeleri için elmayı rendeleyim. Kayısı ve inciri doğrayalım üzüm ve cevizi de ekleyim kısık ateşe alalım.
  3. 2 kaşık şekerle kavuralım. Harcımızı ocaktan alıp tarçını ekleyelim.Bu kurabiye biraz büyük oluyor.
  4. Cevizden biraz büyük parçalar alalım iç harcımızı yerleştirelim.
  5. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım.
  6. 160 derecede kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkınca sıcağını kaybetmeden üzerine sulu pekmez gezdirelim.
    Afiyet olsun

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı