Kurabiye Tarifleri
İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye

İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- (Çay bardağı olarak büyük ajda bardağı kullandım)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (Beyazını üzerinde kullandım)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
- 3 tane kırmızı elma rendelenecek
- 6- 7 tane kayısı kurusu
- 5, 6 tane incir kurusu
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 avuç ceviz veya fındık
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
- Hindistan cevizi
- Yumurta beyazı
- Pekmez
İç Dolgulu Yumuşak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar halamın efsane kurabiyesini paylaşmak istedim hem yumuşak hem kıyır kıyır. Yapmaktan ve ikram etmekten keyif aldığım bir tarif
- Oda ısısındaki tereyağını diğer malzemelerle birlikte karıştıralım. Unu kontrollü bi şekilde hamurumuz toparlanana ekleyelim. Sert bir hamur olmayacaktır
- İç malzemeleri için elmayı rendeleyim. Kayısı ve inciri doğrayalım üzüm ve cevizi de ekleyim kısık ateşe alalım.
- 2 kaşık şekerle kavuralım. Harcımızı ocaktan alıp tarçını ekleyelim.Bu kurabiye biraz büyük oluyor.
- Cevizden biraz büyük parçalar alalım iç harcımızı yerleştirelim.
- Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım.
- 160 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca sıcağını kaybetmeden üzerine sulu pekmez gezdirelim.
Afiyet olsun