«

İçi Dolgulu Islak Kek Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 5-4 su bardağı un

İçi için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

İçi Dolgulu Islak Kek Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğutulur, margarin veya tereyağ alınır ,yumurta ile karıştırılır, daha sonra diğer malzemeler katılıp yoğurulur ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Cevizden biraz büyük parçalar koparılır ve iç harçtan koyulur ( iç harç malzemelerini hepsini karıştırıp hazırlıyoruz) daha sonra kapatılır ve yuvarlak yapılır. 175 derece 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür .Afiyet olsun.

, İçi Dolgulu Islak Kek www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *