İçi Dolu Islak Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » İçi Dolu Islak Kurabiye
İçi Dolu Islak Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 15.04.2015  |   Okunma : 170  |   Yorum : 0

İçi Dolu Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket margarin ( 250 gram)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı kakao
  • Aldığı kadar un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker

İçi ve dışı için;

  • Hindistan cevizi

İçi Dolu Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Oda sıcaklığındaki margarine yumurta ve şeker eklenerek iyice karıştırılır.Kakao,un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edilir.Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avcumuzun içinde biraz düzleştirip içine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi konur ve hamur kapatılır tıpkı içli köfte yapar gibi 🙂 resimlerde daha net anlaşılır sanıyorum.Ve tüm hamura aynı işlem uygulanıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.Kurabiyeler pişerken bir kasede 1 su bardağı su ve 1 kaşık şeker karıştırılır kaynatma falan yok sadece karıştırıyoruz.Fırından çıkan kurabiyeler 2-3 dk soğutulup şekerle suya batırılır ve Hindistan cevizine bulanır.
Kurabiyelerimiz sohbet sofralarımızı güzelleştirmek için hazırlar afiyet olsun arkadaşlar selamlar 🙂

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

İçi Dolu Islak Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi