Kurabiye Tarifleri

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı parça çikolata
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 damla vanilya özütü
  • 3-4 çay bardağı file yada iri dövülmüş Antep fıstığı (çikolata ve fıstık miktarı size kalmış)
  • Aldığı kadar un (1, 5 su bardağı civarı un alıyor)

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve şekeri çırpıcıyla bir kaç dakika çırpıyoruz. İçene yumurta kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz (bu aşamada renk size açık gelirse az daha kakao ekleyebilirsiniz).
  3. Vanilya özütü ve kabartma tozunu ekleyip son kez çırpıp kontrollü şekilde un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
  4. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur ediyoruz. Hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerin arasında açıklık olacak şekilde diziyoruz. (Bu ölçülerle orta büyüklükte 9 kurabiye çıktı)
  5. Süsleyip önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı, Çikolatalı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı