Kurabiye Tarifleri
İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye
İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı parça çikolata
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 damla vanilya özütü
- 3-4 çay bardağı file yada iri dövülmüş Antep fıstığı (çikolata ve fıstık miktarı size kalmış)
- Aldığı kadar un (1, 5 su bardağı civarı un alıyor)
İçi Yumuşacık Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yağ ve şekeri çırpıcıyla bir kaç dakika çırpıyoruz. İçene yumurta kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz (bu aşamada renk size açık gelirse az daha kakao ekleyebilirsiniz).
- Vanilya özütü ve kabartma tozunu ekleyip son kez çırpıp kontrollü şekilde un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur ediyoruz. Hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerin arasında açıklık olacak şekilde diziyoruz. (Bu ölçülerle orta büyüklükte 9 kurabiye çıktı)
- Süsleyip önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun