Kurabiye Tarifleri

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kakaolu hamur için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Gerekirse 1 yemek kaşığı süt

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

İki Renkli Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet için verilen malzemeler karıştırılarak iki dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için verilen malzemeler un hariç güzelce karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesi yapılır.
  3. Hamur hafif toparlanmaya başladığında hamurun yarısı ayrı bir kaba alınır. Geri kalan sade hamura biraz daha un ilavesi yaparak iyice toparlanana kadar yoğurulur.
  4. Ayırdığımız hamura kakao eklenerek yoğurmaya başlanır. Eğer gerekirse(çok sert olursa)bir yemek kaşığı süt eklenir ve o şekilde yoğurulur. Hazır olan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  6. Fırından çıkan kurabiyelere soğumuş olan şerbet yavaş yavaş üzerlerine dökülür. Şerbetini çeken kurabiyeler fistikla da da hindistan cevizi ile süslenir.

Afiyet olsun

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

İki Renkli Browni Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı