Kurabiye Tarifleri

İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

İç harcı için;

  • 7-8 tane iri kuru incir
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz ya da fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 küçük boy yumurta
  • 1 vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( kontrollü ekleyiniz)
  • Üzeri için pudra şekeri

İncirli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

İncirler sıcak suda 10-15 dk bekletilir ve çok küçük olacak şekilde doğranır, içine kırılmış ceviz ve tarçın eklenir karıştırılır.
Margarin ve şeker önce birlikte yoğurulur, ardından sıvı yağ, yumurta, nişasta, vanilin eklenir yoğurulur en son un ve k. Tozu eklenir kulak memesi kıvamında ( ne sert ne cıvık tatlı bir yumuşaklıkta) hamur elde edilir.
Tezgaha yağlı kağıt serilir ve hamur 1 parmak kalınlığında olacak şekilde açılır. ( hamurun altına ve üstüne yağlı kağıt koyup kağıdın üzerinden açarsanız hem yapışmaz hem kolay rulo yapabilirsiniz. )
Açılan hamurun içine iç harç yayılır ve yağlı kağıdında yardımıyla rulo yapılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir sonra fırın kapanır 5 dk da fırının sıcaklığı ile pişmesi sağlanır. Ilıdıktan sonra pudra şekeri serpiştirilip servis yapılır.
Hamurun tamamını rulo yapınca çok büyük oluyorsa hamurunuzu ikiye bölüp yapınız. Ya da tek seferde açıp yarısını rulo yapıp dilimledikten sonra diğer yarısını ayrı rulo yapınız.

, İncirli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı