İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi

irmikli-etimek-tatlisi-tarifi[1]

İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket etimek
  • 4 su bardağı süt (1 su bardağını krem şanti için kullanacağız)
  • 3,5 su bardağı şeker (1 su bardağı karameli, yarım su bardağı irmik için)
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 paket krem şanti
  • süslemek için damla çikolata

İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Etimekleri büyük boy kare borcama tek sıra halinde dizeriz.

Diğer tarafta 1 bardak şekeri bir tavanın içinde karamelize ederiz.(kısık ateşte şeker koyu kırmızı bir renk alıncaya kadar karıştırırız). Koyu kırmızı renk aldığında 3 su bardağı sıcak su ve 2 su bardağı daha şeker ilave eder, karamelize ettiğimiz şeker eriyene kadar karıştırırız. Eridiğinde etimeklerin üzerine boşaltırız. İrmiğimizi hazırlamak için 3 su bardağı süte yarım bardak şekeri ve 5 yemek kaşığı irmiği katarak üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiririz. Bu karışımı da şurubu çekmiş olan etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayarız. İyice soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle hazırlamış olduğumuz 1 paket krem şantiyi de irmiğin üzerine serer, damla çikolata ile süsledikten sonra servis yaparız. Afiyet olsun.

 

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir