«

Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Şerbeti için 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • Hamuru için 125 gr tereyağ/ margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

Üzerini süslemek için

  • 80 gr beyaz çikolata (Benmari usulü eritilecek)
  • 2 yemek kaşığı süt

Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şeker kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıp şerbeti kenara alalım.
  2. Tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişirelim.
  5. Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra teker teker her yeri çekecek şekilde şerbete batıralım. 1 saat dinlendirelim.
  6. Üzerini süslemek için beyaz çikolata ve sütü benmari usulü eritelim. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben iç içe daireler yapıp kürdanla ebruli şekli verdim. Afiyet olsun 🌸

Islak (Brownie) Kurabiye

Islak (Brownie) Kurabiye

Islak (Brownie) Kurabiye

Islak (Brownie) Kurabiye

Islak (Brownie) Kurabiye

Islak (Brownie) Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *