Islak Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Islak Kurabiye Tarifi
Islak Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 19.04.2015  |   Okunma : 104  |   Yorum : 0

Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kakao (50 gram )
  • Kabartma tozu
  • Vanilin
  • Aldığı kadar un (2. 5 su bardağı kadar)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemelerini bir kapta ele yapışmayan yumuşak bir hamur halinde yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Fırın tepsisine dizip 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler pişerken şerbeti kaynatalım. Kurabiyeler de şerbette ılık olsun kurabiyeyi şerbete batırıp 3-4 saniye bekletelim ve tepsiye dizelim birazda tepsiye şerbet döküp.1 saat kadar dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun.

Islak Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi