Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 2-3 damla limon

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ufak tenceremize suyu ve şekeri alalım karıştıralım ki şeker erisin .Kaynayınca altını kısalım limonu damlatıp 5 dk kaynatıp kapatalım kenarda beklesin.
Bir kabımıza yumurtayla, pudra şekerini alıp iyice çırpalım .Daha sonra yağları koyalım .Yoğuralım .Daha sonra unu koyalım (3 bardak unu birden koymayın .Undan una farkedebilir .Azar azar ekleyelim .Yoğurdukça isterse ekleyelim) unu koyunca kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapıp hafif bastırıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dk pişirelim .Zaten kurabiyeler şişiyor .Çatlıyor .Herkes kendi fırınına göre dikkat etsin benim ki 10 dakika da pişirdi pişen kurabiyeleri fırından alalım. 2 dk sonra kurabiyeler sıcakken şerbete batırıp 20 saniye tutup çıkarıp tekrar tepsiye dizelim.Üstüne hindistan cevizi serpelim .Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun inşaAllah.

, Islak Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir