Kurabiye Tarifleri
İstiridye Kurabiyesi

İstiridye Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 1 su bardak pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Arası için :
- Reçel, fındık ezmesi, çikolata
İstiridye Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için bütün malzemeyi karıştırıyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında kadar hamur yoğuruyoruz .
- Hamurumuz dinlendikten sonra tupper kalıbında ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp kalıbımıza bastırıp şekil veriyoruz.
- Verdiğimiz şekilleri tepsiye diziyoruz .
- Yağlı kağıda fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz .
- Pişen kurabiyeler kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra arasına çikolata sürüyoruz ve birleştiriyoruz ve kenarının süslüyoruz pasta süsleriyle.