Kurabiye Tarifleri

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı badem
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 4 su bardağı un

    (kuru yemişlerin tamamı isteğe bağlıdır. İster hepsini ister bir kısmını kullanabilirsiniz. Evinizde kuru kayısı, kuru incir varsa onları da kullanabilirsiniz. Hiç biri yoksa ölçüleri değiştirmeden sade olarak da hazırlayabilirsiniz. )

İtalyan Kurabiyesi Biscotti Tarifi Yapılışı

Merhaba! Biscotti “2 kez pişirilmiş” anlamına gelen, İtalyanların sıkça tükettiği bir kurabiye çeşididir. Bademlisi, fındıklısı, karışık kurutulmuş meyvelisi olmak üzere birçok çeşidi bulunur. Çayınızın, kahvenizin yanına harika bir eşlikçi olacak bu tarifi mutlaka defterinize kaydedin ve yeni tatlara açık olun!

  1. Önce oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri mikser veya el çırpıcısı ile güzelce çırpalım.
  2. Ardından yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edelim.
  3. Tuz, portakal kabuğu ve vanilya ekleyerek mikser ile çırpma işlemini bitirelim.
  4. Bundan sonrasını elle yapacağız.
  5. Kuru meyveler ve kuru yemişler ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
  6. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  7. Elimizle biraz yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  8. Hamurumuzu ikiye bölelim.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde elimizi hafif unlayarak yaklaşık 5 x 30 cm boyutlarında yan yana 2 adet baton ekmek şeklinde hamurumuzu şekillendirelim. (birbirlerine çok yakın olmasınlar)
  10. 180 C derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  11. Fırından çıkardığımız biscottilerin 30 dakika kadar soğuması bekleyelim.
  12. Daha sonra tırtıklı keskin bir bıçakla biscotti ekmeklerimizi 2 cm genişliğinde dilimleyelim ve fırın teline(ızgaraya) dizelim.
  13. 170 derecede 10-15 dakika daha tutup her yerinin kurumasını sağlayalım.
  14. Ancak bu ikinci fırınlama işlemimiz olduğu için kontrollü bir şekilde biscottilerin yakmadan kurutalım.
  15. Süre sonunda kurabiyelerimizi fırından alalım. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun!

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

İtalyan Kurabiyesi Biscotti

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı