Kurabiye Tarifleri

İtalyan Kurabiyesi (Cantucci)

İtalyan Kurabiyesi (Cantucci) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru İçin:

  • 2 bardak toz şeker
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 yumurta
  • 40 gr. Tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Aroması için:

  • Kakao
  • Toz kahve
  • Badem(işlenmemiş)
  • Fındık
  • Antep fıstığı

İtalyan Kurabiyesi (Cantucci) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tuzsuz(işlenmemiş) bademler kaynar suya konulup kabuklarının çıkmasını sağlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında folyo üzerinde badem, fındık ve Antep fıstığını(aynı şekilde tuzlu kabukları çıkarılmış) biraz kavurabilirsiniz. Bunun için zamanınız yoksa bir havlu veya peçete yardımıyla iyice suyunu almanıza yarar var. 🙂
Daha sonra hamuru sırasıyla malzemeleri koyarak yapın ve istediğiniz çeşitte yapmak için hamuru bölün. Ben 4 çeşit yaptım(kakao, kahve, badem, fındık ve Antep fıstığı karışık) böldüğünüz her parçaya içine malzemeleri ekleyerek elinizde yoğurarak karıştırın. (Kakao ve toz kahve için kap kullanmanız önerilir). Tüm malzemeleri karıştırma işlemi bittikten sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine elinizle çekerek uzun bir biçime getirin ve aralıklarla dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. Her şey de olduğu gibi bunu da aralıklarla kontrol etmenizde yarar var. Kurabiyeler 20 dakika piştikten sonra fırından çıkarıp parçalara bölün ve yan çevirin böylece içleri de pişmiş olacak. Daha sonra tekrar fırına koyun ve pişene kadar bekleyin. Piştiğinde sert bir kurabiye olarak karşınıza çıkıyorsa bilin ki tam ayarında yaptınız. .
Afiyet olsun. . 🙂

, İtalyan Kurabiyesi (Cantucci) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı