Kurabiye Tarifleri
İzmir Bomba (Tam Tutan)
İzmir Bomba (Tam Tutan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çimdik tuz
- 1 buçuk veya 2 su bardağı un
İçi için
- Kahvaltılık çikolata
İzmir Bomba (Tam Tutan) Tarifi Yapılışı
- Malzemelerin hepsini yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Bir parçayı alıp ince bir şekilde açıyoruz. içine kahvaltılık çikolatayı kapatıp bohça kapatır gibi kapatıyoruz.
- Kapattıktan sonra uç kısmında fazla olan hamuru kesip tepsiye diziyoruz.
- Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 220 derece fırında 10 dk pişiriyoruz.
- Kontrollü pişirin çünkü fırından fırına değişiklik olabilir.
AFİYET OLSUN