«

Kahke (Antep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı ( yerine fındıkta olabilir)
  • 2 yemek kaşığı rezene
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kahke (Antep Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle geniş bir tavada ceviz, susam, fıstık, rezene 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur.
  2. Başka bir kapta un hariç tüm malzemeler konur ve karıştırılır.
  3. Diğer kavrulan malzeme eklenir.
  4. Un yavaş yavaş eklenerek biraz katı bir hamur elde edilir. 10 dakika dinlendirilip, istenilen şekil verilir simit şekli verilir ( orjinali halka şekildir)
  5. 160 derece 40 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kahke (Antep Yöresi)

Kahke (Antep Yöresi)

Kahke (Antep Yöresi)

Kahke (Antep Yöresi)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *