Kıyır kıyır ağızda dağılan dokusu,  uzun süre tazeliğini koruyan yapısı ile mutfak tezgahınızda çaylarınızı doldurdukça hemen yanına çıkarmanız için sizi hazırda bekleyen Kahke tarifi ile sizlerleyiz.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 cay bardağı şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 cay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

 

Hazırlanışı:

  1. Ilık süt ve şeker karıştırılır.
  2. Sonra yağ , susam , çörek otu, kabartma tozu konur.
  3. Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurulur.
  4. Hamurdan ceviz kadar parça alınır.
  5. İstenildiği gibi şekil verilir.
  6. Fırında kizarana kadar pişirin.
  7. Afiyet olsun.

 

Püf Noktası:

  • Hamur yağlı bir yapıya sahip olduğu için fazla un eklemek yapısını bozucaktır.
  • Kontrollu un ekliyerek hamuru yoğurunuz.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir