Kurabiye Tarifleri
Kakao Dolgulu Kurabiye

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1, 5-2 su bardağı un (200 ml. lik bardakla)
- Üzeri için kakaolu fındık kreması
Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp hafifce karıştırıyoruz.
- Üzerine nişasta, vanilya ve kontrollü olarak unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun yarısından biraz fazlasını ayırıp kalan kısma kakaoyu ve bir tatlı kaşığı kadar suyu katıp yoğuruyoruz.
- Kakaolu hamurdan cevizden biraz küçük parçalar yuvarlıyoruz.
- Sade hamurdan kakaolu hamur parçalarından biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra ortasını elimizle oyup o kısma kakaolu hamuru yerleştiriyoruz ve açıkta kalan kakaolu kısmı sade hamurla kaplayacak şekilde kapatıp yuvarlıyoruz.
- Ortasına bir kaşığın arkası yada parmağımızla bastırıp çukurlaştırıyoruz.
- Etrafına bir bıçak yardımıyla kesikler atıp, önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında rengi değişmeyecek şekilde pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ortadaki çukur kısımları kakaolu fındık kreması ile doldurup servis yapıyoruz.
Dilerseniz detaylı yapılış videosu Tarif Durağım YouTube sayfasında mevcut👍🏻