Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Islak Kurabiye (Browni Kurabiye)
Kakaolu Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiyesi için:
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri ve toz şeker karışımı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 50 gr kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 5, 5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi ya da antep fıstığı
Kakaolu Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım;Şeker ve suyu bir kaba alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Şerbet kaynamaya başlayınca 6-7 dakika sonra birkaç damla limon sıkın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Dolaba kaldırın ve 1 saat kadar soğutun.
- Kurabiye; Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri çatlayana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcak sıcak şerbete atın.
- Çok oyalanmadan şerbetin içinde bir çevirip çıkarın.
- Üzerlerini süsleyip buzdolabında dinlendirin.