«

Kandil Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 margarin
  • Alabildiğine un

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Susam

Kandil Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Margarini eritip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyan margarini yoğurma kabına aldıktan sonra sıvı yağ, yoğurt, yumurta, vanilya, şeker ve tuzu şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  4. Hamur ele yapışmayan şekilde olacak.
  5. Daha sonra küçük bezeler haline getirdiğimiz hamuru dilediğiniz gibi şekillendirip yumurta akı ve susama buluyoruz.
  6. 175 derecelik daha önceden ısıtılan fırına alt üst şekilde koyuyoruz.
  7. Bu tariften 2 tepsi çıkıyor. Tek tek pişirirseniz daha güzel oluyor.
  8. Kurabiyeler soğudukça kıyır kıyır oluyor. Afiyet olsun

Kandil Pastası

Kandil Pastası

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *