Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu (Mahlep-susam aromalı kabartma tozu kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre )
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurta akı, susam

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırın. Aldığı kadar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğündeki hamuru rulo yapalım sonra iki ucundan birleştirerek halka şeklini verelim. Üzeri için 1 yumurtayı çatalla iyice çırpalım. Ön ve arka tarafını önce yumurtaya sonra susama batırarak simitimizi hazırlayalım. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

, Kandil Simidi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir