«

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu (Mahlep-susam aromalı kabartma tozu kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre )
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurta akı, susam

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırın. Aldığı kadar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğündeki hamuru rulo yapalım sonra iki ucundan birleştirerek halka şeklini verelim. Üzeri için 1 yumurtayı çatalla iyice çırpalım. Ön ve arka tarafını önce yumurtaya sonra susama batırarak simitimizi hazırlayalım. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

, Kandil Simidi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *