«

Kandil Simidi (Ağızda Dagılan Kıryır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 yumurta sarısı (akı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep(olmasa da olur)
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta akı

Kandil Simidi (Ağızda Dagılan Kıryır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  • Oda ısınsında yumuşamış tereyağını bir kaba alalım.
  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
  • Şekil verip ilk yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  • 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Kandil Simidi (Ağızda Dagilan Kiyir Kiyir)

Kandil Simidi (Ağızda Dagilan Kiyir Kiyir)

Kandil Simidi (Ağızda Dagilan Kiyir Kiyir)

Kandil Simidi (Ağızda Dagilan Kiyir Kiyir)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *