Kurabiye Tarifleri
Kandil Simidi (Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Lezzetiyle)

Kandil Simidi (Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 110 ml
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (akları üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3. 5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Bolca Susam
Kandil Simidi (Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı
- Derin bir borcama margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, tuz, eritilmiş tereyağı ve şekeri alıp yoğuralım.
- Ardından unu kontrollü bir sekilde ilave edelim ve kabartma tozu, karbonat, sirkeyi ilave edip yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzun şeritler yapalım ve iki ucunu birleştirip halka şekli verelim.
- İlk önce yumurta akına ardından susama bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
- Pişen simitlerimizi fırından aldıktan sonra tepside soğumaya bırakalım.
- Simitlerimiz soğuduktan sonra bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tepsiden çıkarmanızı öneririm aksi halde dağılabilir 🙂
Hayırlı kandiller geçirmeniz dileğiyle 🙂
Afiyet olsun 🙂