Kurabiye Tarifleri
Kandil Simidi ( Bir Hamurdan 2 Çeşit Çok Lezzetli Bir Tarif)

Kandil Simidi ( Bir Hamurdan 2 Çeşit Çok Lezzetli Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep( olmasa da olur)
- 1 yemek kaşığı sirke ( tercihen elma sirkesi )
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Susamlı için;
- Tercihen Kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Çörek otlu için;
- Çörek otu
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Kandil Simidi ( Bir Hamurdan 2 Çeşit Çok Lezzetli Bir Tarif) Tarifi Yapılışı
Pastanedeki simitleri aratmayan öyle lezzetli bir tarif ki vazgeçilmeziniz olacak kesinlikle denemenizi tavsiye ederim 🦋
- Öncelikle susamı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun ve soğutun.
- Oda ısısında olan margarini sıvı yağı yumurtayı suyu şekeri tuzu sirkeyi karıştırma kabımıza alalım.
- Üzerine mahlebi kabartma tozunu yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım.
- Parçalar kopartıp uzun şerit haline getirip simit şeklini verelim.
- Yumurta sarısının içine pekmezi koyalım(daha iyi kızarması için) simitlerin yarısına sürelim ve üzerini çatalla çizip çörekotu serpelim.
- Kalan simitleri pekmezle suyu karıştırıp heryerini ona batırıp susama bulayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin🤗