Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller)

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller)
Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller)

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 22.12.2015  |   Okunma : 150  |   Yorum : 0

Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller) Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ben zeytin yağı kullandım
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram susam

Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller) Tarifi'nin Yapılışı

Herkese selamlar hayırlı kandiller bugün sevgili Peygamber ’imizin doğum günü bende kandil simidi yapıp okula çocuklara yollayacağım.
Öncelikle margarinin oda sıcaklığında yumuşamış olması lazım, çok önemli daha sonra sıvı yağ ,yumurtanın sarısı ,yoğurt bir güzel karıştırılır, un üzerine kabartma tozu eklenip yavaş yavaş yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir, çok da yumuşak olmaması lazım hamurlardan küçük bezeler yapıp şekil verelim, fotolarda var zaten, bir kaba yumurta beyazı bir yemek kaşığı un bir fincan su karıştıralım, simitleri önce unlu suya sonra susama batıralım ,200 derecede 20 dakika pişirelim, kıtır kıtır harika bir simit oldu şimdiden deneyenlere kolay gelsin, çok bereketli oldu iki tepsi çıktı yaklaşık 65 tane.

, Kandil Simidi (Hayırlı Kandiller) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Susamlı Paris Güzeli Tarifi

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..