Kandil Simidi (Orjinal Tarif)

Kandil Simidi (Orjinal Tarif) Tarifi

Kandil Simidi (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket erimiş margarin (Yada tereyağı)
  • 2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (Üzeri için)
  • Aldığı kadar un

Kandil Simidi (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarinimizi biraz eritiyoruz.
  2. Sonra zeytin yağı, yoğurt, tuz, şeker ,mahlep, kabartma tozu ekleyip şeker ve tuz eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  3. Sonra un u azar azar dikkatli ekliyoruz hamur yumuşak olacak dikkat edelim lütfen sonra hamurun üzerini strecleyip dolaba koyup 1 saat dinlendiriyoruz. Bu arada 1 yumurtanın akını ve sarışını ayrı kaselere alalım. Sarısına 1 çay kaşığı pekmez ekliyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu şekillendirip yumurta akına sonra susama buluyoruz.
  5. Bir kısmını da üzerine yumurta sürüp çörek otu atıyoruz.
  6. 180° de kontrollü bir şekilde pişiriyoruz bu tariften tam 3 tepsi çıkıyor yağlı kağıt serili tepsi de pişirelim lütfen şimdiden herkese hayırlı kandiller diliyorum beni takibe almayı unutmayın ve bu harika tarifi kesinlikle denemenizi öneriyorum afiyet olsun 🤗

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Kandil Simidi (orjinal Tarif)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir