«

Kandil Simidi (Tam Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe göre)
  • 4 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta sarısı +1 çay kaşığı pekmez
  • Çeyrek çay bardağı pekmez +1 çay bardağı su
  • Susam

Kandil Simidi (Tam Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Büyük bir kaba oda ısısında tereyağı koyalım.
  2. Ardından yumurta, sıvı yağ, su, şeker, tuz, sirke ekleyip karıştıralım.
  3. Kabartma tozu, mahlep ve un ekleyip tekrar yoğuralım. (Unu karışıma dikkatli ekleyelim)
  4. Hamura yuvarlak şekil verip pekmez su karışımına batırıp susam ekleyelim.
  5. Sade kandil simidi için yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine sürelim.
  6. 170 derece de yaklaşık 15 dk pişirelim.

Afiyet olsun :)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Kandil Simidi (tam Tarif)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *