Kurabiye Tarifleri

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince un
  • Üstü için susam

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Susam ve yumurta akı hariç tüm malzeme kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamurdan bir parça alıp yuvarla ve çay bardağı ile düzgün şekilde yuvarlak çıkar çıkan yuvarlak hamurun ortasına gazoz kapağı ile bastır ortası delik bir hamur olsun (simit şekli) Bir tarafları önce yumurta akına sonra susama batırılarak tepsiye susamlı tarafı üste gelecek şekilde yerleştirilir. 170 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Tam tutan bir tarif ! Afiyet olsun sevgiler , Kandil Simidi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı