Kandil Simidi Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 22.12.2015  |   Okunma : 131  |   Yorum : 0

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • Bir paket (250 gr ) margarin ( oda sıcaklığında)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için ;

  • Susam

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. Hamurun kıvama gelmesi yaklaşık 15-20 dk sürüyor. Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldikten sonra şekil veriyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp halka şeklini veriyoruz. Halka şeklini verdiğimiz hamuru önce yumurta akına sonrada susama batırıyoruz ve tepsiye koyuyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar devam ediyoruz. 175 derecedeki fırınımıza koyuyoruz. Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterir. Fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hepimize hayırlı kandiller şimdiden. Ben komşularıma dağıtmak için yaptım. Bu tariften 2 tepsiden fazla çıkıyor. Az yapmak isterseniz yarım paket margarin kullanabilirsiniz.

, Kandil Simidi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Mantar Kurabiye (Nişastalı Kurabiye)

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..