Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yumurta(akları üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Bolca susam
  • Yumurta akı

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle yumurta sarılarını yoğurma kabına döküyoruz .Aklarını üzerine bulamak için ayırıyoruz .Sırasıyla bütün malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz .Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğü parçalar alıp elimizde uzatıp yani yuvarlayıp iki ucunuda birleştiriyoruz. Önce yumurta akına batırıp daha sonrada bolca susama bulayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine fizin 180derece de üzeri kızarana kadar pişirin( benim Susamlar hic kavrulmadığı için dışı kızarmış göstermiyor ama siz susam alırken kavrulmus susam almayı yani kızaranları almayı unutmayın, Kandil Simidi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir