Kandil Simidi Tarifi

Bayatlaması zaman alan ağzı kapalı kaplarda uzun süre tazeliğini koruyan, ağızda kıyır kıyır dağılan kandil simidi tarifimiz artık sizlerle.

Malzemeler:

  • 50 gr yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta sarısı ( akı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • Aldığı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri İçin;

  • Yumurta Akı
  • Susam

 

Hazırlanışı:

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin.
  3. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp.
  4. 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir