Kandil Simidi Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 03.08.2017  |   Okunma : 258  |   Yorum : 0

Kıyır kıyır mis gibi mahlepli durdukça 2-3 gün boyunca bayatlamayan, Kandil simidi tarifi bir sonraki yapım videosunuda izleyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 200 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı karışık sıvı yağ ve zeytinyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi ( üzüm de olur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı mahlep
  • 1 tane hamur kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un ( bende bu kadar tam geldi, un markasına göre fazla veya eksik olabilir )

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta
  • susam, çörek otu

Hazırlanışı:

  1. Un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
  2. Unu bir kabın içine iki kez eleyin hamurun içine yavaş yavaş ilave edin.
  3. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
  4. Hamur çok yumuşak olursa 2-3 kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Elinizle şekiller verip, halka şekillerini yumurta akına sonrada susama batırın.
  6. Diğer şekillere de yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu döküp tepsiye yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Kolay gelsin. Tarifi bizimle paylaşan Yıldız Mutfakta'ya teşekkür ederiz.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi