Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı ayçicek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin ( yumuşak olacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Susam
  • Alabildiği kadar un

Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtanın sarısını içine beyazını bir tabağa alalım. Susam hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp elimizle yoğuralım. Un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Halka şeklini verip önce yumurta beyazına sonra susama bulayalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim 200 derecede 20 dakika pişirelim.

Not. Fırın dan fırına pişme dakikası değişebilir. Susam hafif renk değişene kadar pişirelim.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir