Kandil Simidi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kandil Simidi
Kandil Simidi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.04.2015  |   Okunma : 70  |   Yorum : 0

Genelde kandil günlerinin geleneksel tadı olan kandil simidini evinizde de yapabilirsiniz. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bir kandil simidi tarifi…

Kandil SimidiMalzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin veya tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır. Hamur haline getirilip iyice yoğurulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Bu hamur streç filme sarılıp buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt konur. Kandil simidi yapmak için hamurdan alınan parçalar yuvarlak hale getirilir ve yuvarlanan hamurlara halka şekli verilir. Önce suya sonra susama batırılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ekilerek tepsiye yerleştirilir. 170 dereceye ısıtılmış fırından 30-40 dakika renkleri dönünceye kadar pişirilir. Çok fazla kızarmadan fırından almak gerekmektedir. Yoksa hamurun içindeki yağ unu yakmaya başlayacaktır. Afiyet olsun…

Not: Tarif lezzetler.com sitesinden alınmıştır. Fotoğraf www.umutsepetim.com sitesinden alınmıştır.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin