Kandil Simiti

Kandil Simiti Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin 250 g. (oda sıcaklığında )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı hamura, akları üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(Hamur yumuşak olmalı)

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Kandil Simiti Tarifi'nin Yapılışı

Hazır kandil simidi tadını aratmayan çok lezzetli bir simit tarifi ile herkese merhabalar. Ağızda dağılan damaklarda hoş tat bırakan bu muhteşem tarif eminim ki binlerce defterde yer alacaktır. Tadından şaşmayacağınız ve arkadaşlarınıza da önereceğiniz kurabiyemizin yapımı şu şekildedir; Margarinimiz oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtaların sarısını hamura beyazlarını ise üzerine kullanacağız. Un elenmiş olursa çok daha güzel olacaktır. Susamı evde kendiniz de kavurabilirsiniz. Un ile kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kabın içerisine alınarak yoğrulmaya başlar. Un azar azar eklenerek yorulmaya devam edilir hamur kıvamını aldığında kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde yoğrulma işlemine son verilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak uzun şeritler oluşturulur. Şeritlerin iki ucu birleştirilerek halka şekli verilir. Halkalar sırası ile yumurta akına daha sonra da isteğe göre kavrulmuş susama ya da çörek otuna bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🙂

, Kandil Simiti www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir