Kurabiye Tarifleri
Kapış Kapış Yenen Kavala Kurabiyesi

Kapış Kapış Yenen Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tepeleme çay bardağı ezilmiş çiğ badem
- 1 su bardağı un
- 1 paket margarin veya tereyağ (250gr)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kapış Kapış Yenen Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Bademler tümse robatta küçülene kadar çekelim.
- Sonra 1 bardak unu tavaya alıp çekilmiş bademle beraber rengi dönene kadar kavuralım. ( Un kavrulurken tavanın altı orta-kısık ısıda olmalı ve unu sürekli karıştırmalısınız yoksa unun altta ki kısmı hemen yanar üstü kavrulmaz ve yanmamış olsa bile çok ağır bir yanık kokusu oluşur kurabiyede)
- Unun rengi dönmeye başlayınca ocaktan alıp soğuyana kadar bekleyelim.
- Badem+un ikilisi tamamen soğuyunca yoğurma kabına alıp diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
- Sonra normal un ekleyerek klasik bir kurabiye hamurunun kıvamına gelene kadar yoğuralım. (Ben bademle karıştırdığım una ilave 1 tepeleme 1 su bardağı normal un kullandım. İlk başta biraz sertti ama yoğurmaya devam ettikçe margarin daha iyi karışıyor ve eriyor sonunda hamur yumuşuyor. 2 dakika yoğurduktan sonra pes etmeyin ve toplamda 10 dakika yoğurmaya özen gösterin sonuç bu şekilde çok daha mükemmel olacaktır).
- Yoğrulan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp 1 parmak kalınlığında incelecek şekilde oklavayla yada merdaneyle açalım.
- Sonra çay bardağının yarısını dolduracak şekilde keserek yarım ay şekli verelim. Hazır olan kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış 170 derecede ki fırında kurabiyelerin rengi hafif dönene kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp hemen pudra şekerine bulayalım.
- Pudra şekeri sıcak kurabiyeye yapışarak şeker oranını daha iyi ayarlamanıza yardımcı olacaktır.
- Bu kurabiye hemen bayatlamadığı için davetlerde 1 gün önceden hazırlayarak soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta hazırda muhafaza edebilirsiniz.
- Bu kurabiyede kavurduğum un da dahil olmak üzere toplamda 2, 5 su bardağı un kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.