«

Kaplumbağa Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un

Kaplumbağa Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Bu tarifi kızımın yerli malı haftası için hazırlamıştım. Çok sevmiş minikler :)

  1. Öncelikle bütün malzemeleri damla çikolata ve kakao hariç yoğurun.
  2. Kulak memesi kıvamında olması yeterli.
  3. Sonra hamurunuzun 3/1 ‘ni ayırın.
  4. Küçük olan hamura kakaonuzu katın ve yoğurun.
  5. Buzdolabı poşetine koyup yarım saat dinlendirin.
  6. Bunu yaparsanız hamurunuz erimez daha kolay şekil verirsiniz.
  7. Sonra çıkarınca dört tane minik ayak biraz büyük kafa yapın beyaz hamurdan.
  8. Üstüne de kabuğu için kakaoludan cevizden az ufak parça koparıp kürdan yardımıyla kabuğu yapın.
  9. Üstüne koyun ve gözlerine damla çikolata yerleştirin hepsi bu kadar.
  10. Vaktiniz varsa dinlendirin buzdolabında tekrar yoksa 180 derece fırında 15-20 dk çok kızarmadan pişirin.
  11. Tepside çıkınca bekletin dağılmasın. Çok lezzetli hele beraber yaparsanız çok keyifli, afiyet olsun:)

Kaplumbaga Kurabiyesi

Kaplumbaga Kurabiyesi

Kaplumbaga Kurabiyesi

Kaplumbaga Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *