Karadeniz Pidesi

- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ılık su
İç malzeme için;
- 300 gr kıyma
- 1 adet biber
- 2 adet domates
- 1 küçük soğan
- Kaşık ucuyla salça
- Kimyon, karabiber, tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sulu yoğurt
Üzerine;
- 2 adet yumurta
1 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. 4 su bardağı un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. 1 su bardağı kadar ılık suyu bir kaseye koyuyoruz. Elimizi ıslayıp ıslayıp yoğuruyoruz. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
(mikrodalgada çözdürme konumunda mayalayabilirsiniz. Çok çabuk oluyor ama üzerini kapatmak lazım kuruyabilir )
İç malzeme için domatesi, biber ve soğanı rondodan geçiriyoruz. Kıymayla karıştırıp baharatları ekleyip harmanlıyoruz.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz. Unlu zeminde ince uzun açıyoruz. Üzerine kıymalı harç yayıyoruz ve kenarlarını üzerine doğru kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz. Yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıyoruz ve pidemizin kenarlarına sürüyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Kenarları hafif kızarmaya başlayınca iyice çırptığımız yumurtalardan kaşıkla alıp kıymaların üzerine yayıyoruz, tekrar fırına veriyoruz. Yumurtası pişince pidemiz hazır. Dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.