Karamelli Pişmeyen Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Karamelli Pişmeyen Kurabiye
Karamelli Pişmeyen Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 05.04.2015  |   Okunma : 88  |   Yorum : 0

Karamelli Pişmeyen Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Üzerini süslemek için:

  • Bitter çikolata
  • Bonibon (olmayabilir de ben kızım için kullandım)

Karamelli Pişmeyen Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tenceremize şekeri koyup ocağın altını kısıyoruz. Şekerimizi karıştırarak karamelleşmesini sağlıyoruz. Renginin açık kahverengi olması gerekiyor. Koyu renk olursa tadı acı oluyor. Karamelimiz olduktan sonra kremamızı ekliyoruz. Bu aşamada şekerimiz sertleşecektir. Şekerimiz tamamen eriyip kremayla karışana kadar karıştırıyoruz. Şeker tamamen eridikten sonra karamelimizi ılıması için bir kenarda bekletiyoruz. Bu arada bisküvimizi rondoda toz haline getirip karamelimize ekliyoruz. Aynı şekilde ceviz, fındık ve fıstığımızı da rondodan geçirip karamelimize ekliyoruz. En son hindistan cevizini de ekleyip yoğuruyoruz. Sıra geldi şekil vermeye. Ben üzerine streç film serip merdaneyle açarak kare kare kesip şekil verdim. İstenirse yuvarlak şekilde verilebilir. En son bitter çikolatayı benmari usulü eritip dilediğimiz şekilde süslememizi yapıyoruz. Afiyet olsun.

Karamelli Pişmeyen Kurabiye

Karamelli Pişmeyen Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi