Kurabiye Tarifleri

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 300 gr nişasta (1, 5 paket )
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırma kabına alınarak yumuşak formda bir kurabiye hamuru elde edilir.
  2. Hamur tezgaha alınarak üzerine yağlı kağıt serilir
  3. Merdane yardımı ile 1-1, 5 cm kalınlığında açılır
  4. Dikdörtgen olacak şekilde kenarları kesilir
  5. Dikdörtgen olan hamur kare kare bölünerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir.

Püf Noktası Kurabiye yayılmaması için ısıtılmış fırına atılmalıdır.

Püf Nokta: Isınan Fırına Atılan Kurabiye Hemen Pişme Durumuna Girer ve genleşme yapmaz. Kıvam Önemlidir Margarin Yada Tereyağ Oda sıcaklığında olmalıdır, yoksa verilen un ve nişasta ölçüsü yetmeyebilir. Hamur Kıvamı Ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır.

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Kare Gülbeşeker Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı