Kurabiye Tarifleri

Karemelli Fıstıklı Tart

Karemelli Fıstıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 175 gr tereyağ
  • ️1 su bardağı pudra şekeri
  • ️1 paket vanilya
  • ️2- 2. 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

️Karamel için;

  • ️1 ,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 paket kremanın yarışı
  • ️2 su bardağı fındık veya fıstık

️Ganaj için:

  • ️100 ml krema
  • ️100 ml biter sütlü karışık çikolata

Karemelli Fıstıklı Tart Tarifi Yapılışı

  1. ️Tart hamuru için; Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Kalıpları yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp kalıba dizin.
  3. Elinizle düzeltin çatalla delin.
  4. 170 dereceli fırına verin .Pembeleşene kadar pişirin.
  5. Karamel için; Şekeri ocağa alıp hiç karıştırmadan bekleyin ,karamel rengi almaya başladığında suyu ekleyin.
  6. Sertleşecektir altını kısıp erimesini bekleyin.
  7. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın kremayı ekleyip tekrar karıştırın.
  8. Fındık veya fıstık hangisini arzu ederseniz onu ekleyip soğumasını bekleyin.
  9. Ganajı yapmak için; Kremayı ısıtın içine çikolataları koyup karıştırın eriyene kadar.
  10. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp fıstıklı karamelli harcı koyup üstüne ganajı dökün.

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Karemelli Fistikli Tart

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı