«

Karpuz Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kırmızı ve yeşil gıda boyası

Karpuz Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Margarin, pudra şekeri, mısır nişastası ve yumurtayı iyice yoğurun. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip ele yapılmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 parçaya ayırın. Bir parça diğer iki parçanın toplamı kadar olsun. En büyük parçaya kırmızı gıda boyası ekleyin. Iki küçük parçadan birine de yeşil gıda boyası ekleyin. Diğeri kendi renginde kalsın. Kırmızı renkli hamura silindir şekli verin. Streç film ile sarıp buzdolabında koyun. Hamur bu sırada renksiz olan hamuru oklava yardımı ile açın. Buzdolabından kırmızı hamuru renksiz hamur ile sarın. Aynısını yeşil hamur için yapın. Elinizde en ortasında kırmızı, ondan sonra renksiz, en son da yeşil renk olan silindir şeklinde bir hamur olacak. Hamuru Streç film ile sarıp buzdolabında bekletin. Hamur doğduktan sonra silindir halka halka doğrayın. Piştikten sonra kırılmaması için çok ince kesmeyin, çok kalın da olmasın. Oluşan halkalara karpuz dilimi şekli vermek için ikiye kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine damla çikolata koyarak karpuzu çekirdeklerini yapın. 150 derece fırında yavaş yavaş pişirin. Afiyet olsun.

Karpuz Kurabiye

Karpuz Kurabiye

Karpuz Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *