«

Kars Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 su bardağı tereyağ, zeytinyağ karışımı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 buçuk-5 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi

Kars Pastası Tarifi Yapılışı

Bugün sizlere yapacağım tarifin adı kara pastası diye geçiyor. Ama yumuşacık, puf puf kabaran, dokusu ve kıvamıyla ağızda dağılan bir kekten farksız. Tadı bekledikçe oturan bu yöresel lezzeti mutlaka denemelisiniz.

  1. Yumurtaları ve limon kabuğu rendesini şekerle eriyene kadar çırpalım.
  2. Eritilen tereyağını (yaklaşık iki kaşık tereyağ) su bardağına koyalım.
  3. Üzerini zeytinyağıyla tamamlayalım.
  4. Yağ karışımını çırpılmış yumurtaya ekleyelim.
  5. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
  6. Ele yapışan bir hamur yapalım.
  7. Dolapta yarım saat dinlendirelim.
  8. Sonra elimizi her seferinde yağlayıp yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.
  9. Avuç içimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  11. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Çıkarıp soğutalım. Mis kokulu puf kars pastamız yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Not:Bu ölçülerle 20 adet pastamız oldu.

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Kars Pastası

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *